Walnut 2

Inlaatreiniging met granulaat voor THP- TSI en TFSI motoren

Inlaatreiniging met granulaat voor THP- TSI en TFSI motoren

Stottert uw auto met optrekken, mist hij trekkracht of is het verbruik enorm toegenomen?

Sinds autofabrikanten directe benzine inspuiting toepassen is een probleem ontstaan dat veroorzaakt wordt door inlaatvervuiling. Waar dit soort vervuiling tot nog toe vooral bij dieselmotoren voorkwam gebeurt dat nu dus ook in benzinemotoren.
Als je een vervuilde inlaat hebt merk je dat vooral doordat de auto niet lekker meer rijdt. De motor mist trekkracht en stottert met optrekken. Ook als de motor meer toeren maakt mist er kracht. Bovendien kan het brandstofverbruik flink toenemen. In extreme gevallen verdwijnt meer dan 30% van het motorvermogen. In een hoop gevallen gaat er geen storingslampje branden.

Merken en motoren waar vervuilde inlaten bij voorkomen zijn o.a.;

• Audi 1.2, 1.8 en 2.0 TFSI motoren
• Volkswagen 1.2, 1.8 en 2.0 TFSI en TSI motoren
• Peugeot 1.6 THP motoren
• Citroen 1.6 THP motoren
• DS 1.6 THP motoren
• BMW motoren
• Seat 1.2 1.8 en 2.0 TFSI en TSI motoren
• Skoda 1.2 1.8 en 2.0 TFSI en TSI motoren
• Ford 1.0 Ecoboost motoren

Inlaatreiniging

Een ernstige vervuiling van het inlaatkanaal is alleen goed te behandelen met stralen. Onder hoge druk stralen wij met een granulaat de aanslag weg en de kleppen en het inlaatkanaal worden weer brandschoon. Hierdoor krijgt de motor weer voldoende lucht voor een gezonde verbranding en betere prestaties.. Op de video hieronder zie je hoe een inlaat er voor- en na reiniging uitziet.

Wat kost het?

Zonder een goede diagnose is het niet te zeggen wat het kost. Geen enkele situatie is hetzelfde. Na de diagnose krijgt u van ons een vaste prijsopgaaf. En een duidelijk overzicht wat er nog eventueel tijdens de behandeling naar voren kan komen. Onze prijzen zijn vast en wij zorgen dat uw auto weer als nieuw rijdt. Een diagnose is vrijblijvend en kost u niets!

Tot slot

Wij hebben inmiddels heel veel auto’s behandeld en een groot bestand van tevreden klanten. Door onze ervaring garanderen wij u een goed rijdende auto voor nog vele jaren rijplezier!

 
8AC266D0-BBA5-488E-8EF2-9E229EBFCC70-1542834824
RDW_logo

Vragen of advies? Stuur ons een email of bel ons